HajuveXin käyttökohteita

HajuveX on käytössä hyvin erilaisissa kohteissa.

Opas: Hajuvex käyttökohteita ja erikoistapauksia (PDF)

Huoltoasemalla ilmenee hajuhaittoja. Paha haju tulee katolta olevasta tuuletusputkesta. Tuuletusputkia on pidennetty, jotta hajuhaitta siirtyisi muualle. Kun pidennetty tuuletusputki jäätyy talvella, niin haju painuu alas suoraan huoltoaseman ravintolaan. HajuveX 1230 on eristetty ja sopii suoraan 110mm tuuletusputkelle.

Asiakkaat valittavat, että golfkentällä haisee ikävästi. Viimeisen puttipaikan lähellä on pumppaamon tuuletusputki, josta hajuhaitta tulee. Hajuongelma ratkaistaan HajuveXin mallilla 1230, lisäksi pumppaamon kansi eristetään.

Kirkko_hajuvex_asennettu2Kirkkosaliin tulee pahaa hajua. Kirkkosalin katolla olevia tuuletusputkia nostetaan, jotta hajuhaitta siirtyisi pois. Tuuletusputken pidennys ei kuitenkaan auta hajuongelmaan. Ongelma ratkaistaan mallilla HajuveX 1230, joka asennetaan ensin pidennetyn tuuletusputken päähän. Tarkoituksena on lyhentää tuuletusputkia tulevaisuudessa.

 

 

20140806_080334Asuinalueen vieressä oleva vesilaitoksen pumppaamo haisee häiritsevästi. Eristetty HajuveX 1225 asennetaan 160mm tuuletusputkeen.

 

 

Loma-asunnon harmaavesisäiliö on asennettu lähelle rakennusta.Kohta on sellainen, jossa likavesi jää seisomaan säiliöön, ja tietyllä säällä ikävä haju tulee terassille. HajuveX 1335 ratkaisee hajuhaitan. HajuveX asennetaan 75mm tuuletusputkeen. Loma-asuntoa ei käytetä talvella, jolloin eristämätön ratkaisu on riittävä.

Koulussa on eristämätön metallinen 110 mm tuuletusputki (sisähalkaisija < 100 mm), josta hajuhaitta leviää koulun pihalle. Ratkaisuna on HajuveX 1230 + HajuveXin sisälle ylös 150 mm pitkä muoviputki, jotta irtopesä mahtuu suodattimen sisälle.